poniedziałek, 20 października 2014

Dietetyczne Rafaello




Dietetyczne kuleczki kokosowe.





Skladniki na 20 kuleczek:


40 g mąki pełnoziarnistej (1/3 szklanki)
200 g wiórek kokosowych
175 ml mleka (3/4 szklanki)
kilka kropli aromatu waniliowego
2 kostki brazowego cukru (zmiazdzone;))
sól

Sposób wykonania:

Piekarnik rozgrzewany do 180 stopni.
Mąkę z odrobiną soli i wiórkami kokosowymi należy wymieszać razem w misce. Wlać mleko, dodać aromat i mieszać aż do otrzymania gęstej masy.
Blache wylozyc papierem do peczenia i w odpowiednich odstępach od siebie ukladac uformowane kulki wielkosci orzecha wloskiego.
Piec około 12-14 minut do otrzymania złocistego koloru uważając aby za mocno nie przypiec.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz