niedziela, 9 listopada 2014

Buleczki otrebowe



Buleczki otrębowe.


Bazowałam na przepisie jednej z czytelniczek. 
Kasia Adelowa, dziękuje za pomysł, buleczki przepyszne.
Nie byłabym jednak sobą nie zmieniając odrobine przepisu 
Dodalam nieco wiecej otrąb i odrobine soli.




Składniki:

16 łyżek otrąb 
2,5 łyżki jogurtu naturalnego 
2 jajka (rozbeltane) 
1 łyżeczka proszku
pol łyżeczki soli

Wszystkie składniki wymieszać i układać na blasze, można łyżką lub uformowac w rękach bułeczke. Piec ok 30 min w 180 stopniach.

Mieszajac składniki na bułeczki nie bylam do końca przekonana czy wyjdzie z tego cos dobrego, myślałam już nawet, że może trzeba dodać jeszcze jakis składnik, np troche maki  ku mojemu zaskoczeniu, po upieczeniu buleczki okazaly sie przepyszne. 
Zachecam do wyprobowania tego przepisu. Smacznie i zdrowo.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz